Ciklidi

Zoo ViliNovosti
Vieja synspila dolazi iz Srednje Amerike. Živi na južnom djelu poluotoka Yucatan u Meksiku, sjevernom i središnjem području Belize, kao i u rijeci Usumacinta i njezinim pritocima u Meksiku i Gvatemali.
Opširnije...
Novosti
Astatotilapia latifasciata je znanstveno opisana 1929. godine od strane Regana kao Haplochromis latifasciatus. Kasnije je premještena u rod Astatotilapia.
Opširnije...
Novosti
Pogledajte postupak vađenja mladih izlegnutih ribica iz ženke Tropheus duboisi nakon 23 dana od dana oplodnje. Ribice su potpuno razvijene i spremne za samostalan život. Opširnije...


Galerija

 

Ovo je galerija u kojoj ćemo prikazati slike pojedinih vrsta ciklida koje imamo u našim akvarijima, kao i slike ciklida grupirane sukladno njihovom geografskom podrijetlu. Također ćete moći vidjeti i akvarije u krupnom planu. To je tek početak, galeriju ćemo konstantno proširivati i nadopunjavati.

 

AFRIKA
Jezero Tanganyika
Tanganyika mix
Cyprichromis sp. "leptosoma jumbo" speckleback Moba
Julidochromis transcriptus
Lamprologus brevis
Tanganicodus irsacae "Lusingu"
Tropheus duboisi
Jezero Malawi
Malawi mix
Labidochromis caeruleus
Metriaclima sp. "msobo heteropictus"
 
AMERIKA
Srednja Amerika
Archocentrus nigrofasciatus
Herotilapia multispinosa
Thorichthys meeki
Južna Amerika
Astronotus ocellatus
Symphysodon discus "red monk"
 
 

 

S novim dizajnom stranice, pokrećemo i nove projekte. Cilj nam je obnoviti i poboljšati galeriju slika s Vašim fotografijama. Ako imate slike Vaših ciklida i voljni ste nam ih ustupiti, bili bismo Vam zahvalni. Slike trebaju biti minimalne rezolucije 800x600 pixela, te bi trebale činiti jedinstvenu cjelinu. Znači, tražimo kolekciju od barem 10 međusobno povezanih slika (samo jedna vrsta ciklida) kako bi se mogla napraviti kvalitetna galerija. Ukoliko slike neće zadovoljavati naše standarde pridržavamo pravo da ih ne stavimo na stranicu, ali neka Vas to ne obeshrabri. I sami znamo koliko je teško napraviti dobru fotografiju ribe, pa nam je stoga cilj napraviti galeriju od kvalitetnih slika. Slike šaljite na naš mail.


Ciklidi.com