Ciklidi

Zoo ViliNovosti
Vieja synspila dolazi iz Srednje Amerike. Živi na južnom djelu poluotoka Yucatan u Meksiku, sjevernom i središnjem području Belize, kao i u rijeci Usumacinta i njezinim pritocima u Meksiku i Gvatemali.
Opširnije...
Novosti
Astatotilapia latifasciata je znanstveno opisana 1929. godine od strane Regana kao Haplochromis latifasciatus. Kasnije je premještena u rod Astatotilapia.
Opširnije...
Novosti
Pogledajte postupak vađenja mladih izlegnutih ribica iz ženke Tropheus duboisi nakon 23 dana od dana oplodnje. Ribice su potpuno razvijene i spremne za samostalan život. Opširnije...


Octene jegulje - Anguillua aceti

 

octene jeguljeU stvari to su crvi a ne jegulje. Nalaze se u bačvama sa octom. Malo su manji od mikrocrva pa i pogodniji za manje ribe. Mogu se upotrijebiti kao početna hrana za male ribe, ali ih poslije morate zamijeniti sa drugom hranom bogatijom hranjivim sastojcima (npr. artemije).

Potrebna vam je staklenka u koju napunite sa pola litre jabučnog octa (prirodnog - neobrađenog) i pola litre vode. Dodajte malo svježe jabuke (može se staviti i jabučni sok - kultura će biti čišća) i početnu kulturu. Prekrijte sa papirnatim poklopcem, na njemu probušite par rupa za zrak. Staklenka se ostavi na tamnom mjestu dva tjedna. Nakon dva tjedna staklenka će vrvjeti od miliona octenih jegulja. Koncentriraju se u gornjim slojevima tvoreći izmaglicu.
Sakupljanje crva je malo problematično. Izlijte dio octa preko filter papira. Na njemu će ostati dio crva. Ostatak octa vratite u staklenku. Filter papir stavite u malo akvarijske vode. Crvi će izaći iz filtera te ih možete zajedno sa vodom staviti u akvarij. Crvi će živjeti dosta dugo u akvariju, tako da ih ribe ne moraju odmah sve pojesti.


Pročitajte više o pojedinim vrstama žive hrane, te iste pokušajte sami pripremiti za vaše ribe: