Ciklidi

Zoo ViliNovosti
Vieja synspila dolazi iz Srednje Amerike. Živi na južnom djelu poluotoka Yucatan u Meksiku, sjevernom i središnjem području Belize, kao i u rijeci Usumacinta i njezinim pritocima u Meksiku i Gvatemali.
Opširnije...
Novosti
Astatotilapia latifasciata je znanstveno opisana 1929. godine od strane Regana kao Haplochromis latifasciatus. Kasnije je premještena u rod Astatotilapia.
Opširnije...
Novosti
Pogledajte postupak vađenja mladih izlegnutih ribica iz ženke Tropheus duboisi nakon 23 dana od dana oplodnje. Ribice su potpuno razvijene i spremne za samostalan život. Opširnije...


Mikrocrvi

Phylum: Aschelminthes
Razred: Nematoda

 

mikrocrvimikrocrviPostoji opisano preko pola miliona mikrocrva. Nalaze se svugdje oko nas. U biljkama, tlu, životinjama a i u nama ljudima. Mikrocrvi jedu mikroskopske organizme. Jedna su od najidealnijih hrana za tek rođene ribe.

Za uzgoj je potrebno: početna kultura mikrocrva, plastična posuda, hrana - zobena kaša, žitne pahuljice, komadić kruha i kvasac.Na poklopcu se izbuše sitne rupice. Stavi se hrana (žitne pahuljice) i voda. Posipa se malo kvasca i doda početna kultura mikrocrva. Za 3 - 4 dana formirat će se milioni crva. Potrebno ih je samo pokupiti i dati ribama. Kada im se broj počne smanjivati samo se doda malo kvasca i hrane.
Pažljivo sa mikrocrvima - ako počnu ugibati smrdit će nadaleko pa bi mogli imati raznih problema.

 

Pročitajte više o pojedinim vrstama žive hrane, te iste pokušajte sami pripremiti za vaše ribe: