Ciklidi

Zoo ViliNovosti
Vieja synspila dolazi iz Srednje Amerike. Živi na južnom djelu poluotoka Yucatan u Meksiku, sjevernom i središnjem području Belize, kao i u rijeci Usumacinta i njezinim pritocima u Meksiku i Gvatemali.
Opširnije...
Novosti
Astatotilapia latifasciata je znanstveno opisana 1929. godine od strane Regana kao Haplochromis latifasciatus. Kasnije je premještena u rod Astatotilapia.
Opširnije...
Novosti
Pogledajte postupak vađenja mladih izlegnutih ribica iz ženke Tropheus duboisi nakon 23 dana od dana oplodnje. Ribice su potpuno razvijene i spremne za samostalan život. Opširnije...


Larve komaraca

Koljeno: Arthropoda
Razred: Insecta
Podrazred: Ectognatha
Red: Diptera
Porodica: Culicidae
Rod: Culex
Vrsta: pipiens

 

larve komaracaPotreban je kontejner u koji stavimo vodu. Napunimo ga sa bilo kojim voćem ili povrćem. Za otprilike tjedan dana kontejner će biti pun larvi komaraca. Potrebno ih je pokupiti prije nego što se zakukulje i izlegu u komarce.

Oprez, pripazite da vaše larve na kraju tijela imaju dišnu cjevčicu, te da su pokretne tj. da "plivaju" u vodi, jer u suprotnom, ako larve nemaju dišnu cjevčicu i miruju u vodi (tijelo im je paralelno sa površinom vode) uzgajate larve malaričnog komarca pa vam savjetujemo da ih uništite.
Pročitajte više o pojedinim vrstama žive hrane, te iste pokušajte sami pripremiti za vaše ribe: